Geïnteresseerd in onze scouts? Super, dan rest er nog 1 ding te doen namelijk inschrijven!

Aangezien we reeds het maximum aantal leden bij de KAPOENEN (jongste groep), KABOUTERS en WELPEN bereikt hebben, zijn we genoodzaakt een ledenstop door te voeren voor het scoutsjaar 2019-2020 bij bovengenoemde takken. Op die manier blijft het zowel voor de leden als de leiding aangenaam en kunnen alle activiteiten op een verantwoorde en leuke manier verlopen. Daarnaast blijft zo ook de kwaliteit en veiligheid gegarandeerd. Een te grote groep kinderen toevertrouwen aan een beperkt aantal leid(st)ers kan risico’s inhouden die wij niet wensen te nemen. U kan uw zoon of dochter wel nog inschrijven via onderstaand formulier, maar dan komt u op de wachtlijst terecht. Wanneer iemand stopt, zal de eerste persoon op de wachtlijst gecontacteerd worden. 

Bestaande leden:

 1. Leden die vorig jaar al ingeschreven waren, moeten zich niet opnieuw inschrijven. Zij gaan automatisch over naar een hoger jaar en dienen gewoon het lidgeld te betalen. Het lidgeld voor 2019-2020 bedraagt 60 euro (32 euro gaat naar de verzekering, 10 euro naar de takkas om activiteiten te doen, 10 euro krijg je terug in de vorm van een bon voor het scoutsrestaurant en 8 euro gaat naar de groepskas). Het bedrag dient betaald te worden vóór 1 oktober op rekening BE86 0689 0586 5950 met mededeling ”Tak + naam lid”.
 2. Kijk zeker ook de gegevens van de individuele steekkaart na. Dit kan via https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/ met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Bij problemen mag je altijd een e-mail sturen naar vga@degeuzen.be.

Nieuwe leden: 

 1. Nieuwe leden kunnen zich via onderstaand formulier online inschrijven.
   • Broers en zussen van bestaande leden in de scouts krijgen voorrang bij de inschrijvingen. Zij kunnen zich van 1 tot en met 3 september inschrijven en zo van hun voorrang genieten. Vanaf 20 uur zal het formulier beschikbaar worden gesteld. Gelieve bij opmerkingen de naam van de broer of zus te noteren. Opgelet vanaf 4 september vervalt deze voorrang!
   • Op 4 september openen de inschrijvingen voor alle nieuwe leden (ook zonder broer of zus) en geldt de wet van de snelste. Als het maximum aantal leden bereikt is, zal je op een wachtlijst komen te staan. Op vraag geven wij aan op welke plaats je staat op de wachtlijst. Wanneer er iemand stopt, zal de eerste persoon op de wachtlijst gecontacteerd worden.
 2. Nadien zal je een e-mail toegestuurd krijgen met de boodschap of je kind al dan niet is ingeschreven. Dit kan even duren, dus geen nood als je niet meteen een e-mail ontvangt. Met je lidnummer kan je vervolgens de individuele steekkaart invullen. Hier dien je alles in te vullen wat van belang kan zijn voor de leiding (bedwateren, allergie, angsten…). De handleiding voor individuele steekkaart vindt u hier.
 3. Om je inschrijving te vervolledigen dien je het lidgeld te betalen. Het lidgeld voor 2019-2020 bedraagt 60 euro (32 euro gaat naar de verzekering, 10 euro naar de takkas om activiteiten te doen, 10 euro krijg je terug in de vorm van een bon voor het scoutsrestaurant en 8 euro gaat naar de groepskas). Het bedrag dient betaald te worden vóór 1 oktober op rekening BE86 0689 0586 5950 met mededeling ”Tak + naam lid”.