De scouts van Ternat, gevestigd in de Steenvoordestraat te Ternat, telt ongeveer 280 enthousiaste leden en 30 nog enthousiastere leiding.

Wekelijks doen wij onze uiterste best om superleuke activiteiten te voorzien voor alle verschillende takken. Kinderen van 6 jaar (eerste leerjaar) tot en met 18 jaar (6de middelbaar). Onderverdeelt in de verschillende takken. Ook voor personen met een beperking is er plaats in de scouts van Ternat. Onze akabegroep verwelkomt leden van 6 tot 21 jaar.

Overzichtje takken: 

  • Kapoenen 
  • Akabe
  • Kabouters & Welpen 
  • Jonggidsen & Jongverkenners
  • Gidsen & Verkenners 
  • Jin 

Meer info over ons ontstaan kijk dan zeker bij geschiedenis of vindt alle extra info over de specifieke takken bij de rubriek takken. 

 

Het Uniform

Het kenmerk van een scoutslid is het uniform. Daarom is het ook verplicht vanaf welpen/kabouters en aangeraden voor kapoenen.

Hoe ziet een echte scout eruit?

  1. ALTIJD korte broek/rok! (tenzij de leiding een uitzondering meldt)
  2. Een scoutshemd/scouts t-shirt
  3. Onze scoutsdas
  4. Het jaarkenteken

Waar koop je het uniform?

De das is groepsgebonden. Onze kleuren zijn beige en groen. Deze kan je dus kopen in onze scoutsbos.

Het scoutshemd is van Scouts en Gidsen Vlaanderen en is dus te koop in de scoutswinkel “Hopper”. Je kan nog vele andere zaken kopen in de hopper en online shoppen is ook mogelijk. De dichtsbijzijnde Hopper vanuit Ternat is Aalst.

Hier vindt u de website van de hopper.

Het jaarteken krijg je de 4de week van het scoutsjaar wanneer je correct bent ingeschreven. Oude jaartekens of wanneer je jouw hemd kwijt bent kan je altijd opnieuw kopen in de scoutswinkel “Hopper”.

Het scoutsuniform